1. Welcome to 6x6 World.

    You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

    If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us. Looking forward to seeing you in the forums and talking about AATVs!
+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6

Thread: Kohler VTwin Not Charging

  1. #1
    jpswift1's Avatar
    jpswift1 is offline 6x6 World Sponsor jpswift1 is on a distinguished road
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Buffalo, NY
    Posts
    6,093

    Kohler VTwin Not Charging

    The Kohler Command 20HP V-twin in my '01 track Max II seems to not be charging the battery. I am horrible with electronics and need some help from you guys on this one. The ammeter is working because it shows a discharge when it is starting or when the lights are on, but it doesn't show a charge and my battery keeps wearing down. Is there something like a voltage regulator or something that I could test to find out if it is the issue? Any suggestions would be appreciated. Thanks.
    "Looks like you have a problem with your 4 wheeler........you're missin' two wheels there"

  2. #2
    racerone3's Avatar
    racerone3 is offline Driver X racerone3 is on a distinguished road
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    statesville, north carolina
    Posts
    2,117
    first thing to check is the battery its self. charge it fully then and load test it (most auto parts stores will do it free if you don't have a tester). if the battery is junk, or going bad, it won't take a charge anymore, and the battery can go dead pretty quickly just sitting.
    A well regulated Militia, being necessary to the security of a free State, the right of the people to keep and bear Arms, shall not be infringed.

  3. #3
    jpswift1's Avatar
    jpswift1 is offline 6x6 World Sponsor jpswift1 is on a distinguished road
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Buffalo, NY
    Posts
    6,093
    Thanks for the quick response, Brian. I just put a brand new battery in it today.
    "Looks like you have a problem with your 4 wheeler........you're missin' two wheels there"

  4. #4
    amphibious drew's Avatar
    amphibious drew is offline Amature Expert amphibious drew is on a distinguished road
    Join Date
    May 2009
    Location
    Meadville, Pa
    Posts
    2,763
    Jeff,
    Here this link shows you how to test the stator if bad. I had this problem with my Attex in the fall. It shouldn't be to bad a fix.
    What's one of them there run a month?

  5. #5
    amphibious drew's Avatar
    amphibious drew is offline Amature Expert amphibious drew is on a distinguished road
    Join Date
    May 2009
    Location
    Meadville, Pa
    Posts
    2,763
    What's one of them there run a month?

  6. #6
    jpswift1's Avatar
    jpswift1 is offline 6x6 World Sponsor jpswift1 is on a distinguished road
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Buffalo, NY
    Posts
    6,093
    Thanks Drew, that's an excellent site for reference. I'm going to play with it tomorrow and see what I can come up with. I found a used working stator, coils, and voltage regulator, so if any of those are bad, I'll pick them up.

    I wonder if any other Max owners have had this charging issue too.
    "Looks like you have a problem with your 4 wheeler........you're missin' two wheels there"

+ Reply to Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts