1. Welcome to 6x6 World.

    You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

    If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us. Looking forward to seeing you in the forums and talking about AATVs!
+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4

Thread: Duromax 16hp Charging System

  1. #1
    budzinsk is offline Sophomore Slider budzinsk is on a distinguished road
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Dillsburg, PA
    Posts
    66

    Duromax 16hp Charging System

    Good Afternoon. I put a Duromax 16hp in my Max II and it seems to work really well. The one issue is it does not seem to charge. Can someone confirm if the Brown wire should be connected to the pos + off the battery?

    Thanks,
    Rob

  2. #2
    thebuggyman1's Avatar
    thebuggyman1 is offline Jim Taylor thebuggyman1 is on a distinguished road
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Charlotte, Mi 42.605855,-84.799466
    Posts
    2,594

    "A child of five would understand this. Send someone to fetch a child of five." Groucho Marx
    “There are two theories to arguing with a woman. Neither works.” ― Will Rogers.

  3. #3
    guyfox's Avatar
    guyfox is offline Master Mudder guyfox is on a distinguished road
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Newfoundland, Canada
    Posts
    458
    Check out this link...It is for the duromax from maxtools...It tells you about wiring there....

    DuroMax 16 Hp., 1'' Shaft, Recoil/Electric Start Engine - XP16HPE XP16HPE
    Even if you’re on the right track, you’ll get run over if you just sit there.
    —Will Rogers

  4. #4
    budzinsk is offline Sophomore Slider budzinsk is on a distinguished road
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Dillsburg, PA
    Posts
    66
    Thanks guys.... My engine has a brown wire from the charging coil, but the diagram's do not show it as brown. I was able to figure it out though. I think I have it working. Thanks for your help guys!

+ Reply to Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts